HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

The Conjuring (2013)

Speeh 2013.08.14. 22:32

the conjuring.jpgMindig elhatározom, hogyha egyszer lesz annyi pénzem, akkor bizony én vidékre költözöm a saját házamba, ahova jó hazamenni a városi nyugalmatlanság után. Leülni a nagy ebédlőasztalhoz, vacsorázni, aztán kiülni a tornácra, inni egy sört, majd felmenni az emeletre a hálószobába és pihenni vagy mást tenni. Csodás lehet, de amikor ilyen filmeket nézek, mint a The Conjuring elmegy a kedvem és arra az elhatározásra jutok, hogyha bottal is ütnének sem. Igaz, hogy filmünk története az amerikai vidéken játszódik, de azért nem szeretnék itthon sem a bugaci böllér szellemével viaskodni egész éjszaka, hogy aztán egy életre lelki sérült legyek, hiszen ki mondta, hogy a szellemek elismerik a határokat és mit nekik egy óceán. Pláne, hogy James Wan alkotása egy igaz történet. A sztori középpontjában egy sok gyerekes család áll, akik minden pénzüket a költözésbe fektették, hogy legyen egy szép nagy tornácos házuk. Csakhogy a ház nem látja őket szívesen. Ebből van némi félreértés és ezért az anya segítséget kér egy paranormális jelenségekkel foglalkozó házaspártól, hogy ugyan oldják már meg a gondjukat, mert már jó ideje nem aludták ki magukat rendesen, ráadásul még rettegnek is egész álló nap, amióta beköltöztek. 
A horrorfilmek új korszakát megteremtő Fűrész rendezője és producere James Wan már az Insidius-sal bizonyította, hogy nem kell neki élő ember ahhoz, hogy a frászt hozza a közönségre. Megteszi hát újra korszakot váltva, méghozzá nagyon ügyesen. Nem tolja az arcunkba a borzongást, lassan, de biztosan felkészít rá és amikor már azt hinnénk ez csak egy újabb tucat szellemfilm, rádöbbent, hogy nem az. Egy csavart mindig tartogat, egy képet belevés a memóriánkba, hogy aztán pár perccel később felfedje annak fontosságát. Persze operál ő a kopogással, ajtócsapkodással, nem látható érintéssel és egyebekkel, de semmiből nem ad túl sokat, sem túl keveset, így a végén megteremti azt, amire kevés film képes: a hangulat ragad magával, nem kifejezetten a sztori. Ehhez persze a remek helyszín, díszlet és korrajz adja a hátteret, míg a kamera előtt pedig többek között Vera Farmiga és Patrick Wilson bizonyítják, hogy van keresnivalójuk a szakmában.
Okos film, amely közelebb akarja hozni a műfajhoz azokat, akik eddig (is) lenézték. Ez bizonyosan sikerült is a stábnak, hiszen a bevételek átlépték a 100 millió dolláros álomhatárt, ami ebben a műfajban nem éppen gyakori és egyes értesülések szerint lesz itt bizony második rész.
Aki szereti a borzongást, annak kifejezetten ajánlom.
Nálam 8/10, mert ugyan nem tökéletes, de elérte azt a hatást, amit egy magára valamit is adó horrornak kell: nem nézném meg éjszaka, a vidéki házamban (sem) ülve a nappaliban egyedül.

FIGYELD:
* Már a Warner Bros. logó alatt felcsendül a vészjósló zene, ami az utóbbi évek egyik legjobb horrorfilm szekvenciája.
* Judy egyedül otthon
* Ördögűzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr635461210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása