HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Haywire (2011)

Speeh 2012.07.13. 12:28

haywire.jpgUgyan a stáblista végén 2012-es évjárat szerepel, a különböző filmes oldalakon 2011-ben készült filmként tartják számon. Ez csak azért fontos, mert ugyan régen volt a bemutató, mégis csak most kerül szóba a film. Miért? Egyszerű: Soderbergh akcióihoz mindig kell egy hangulat (az Ocean"s trilógia kivételével), mert nem éppen kommersz filmeket tesz le az asztalra. Ahogy Tarantino, ő is minden műfajban kipróbálja magát, hiszen rendezett már drámát (Sex, hazugság, Videó; Erin Brokovich), országokon átívelő thrillert (Traffic), sci-fit (Solaris), átverős vicces-mókás, akciós mozit (Ocean's tiriógia), katasztrófafilmet (Contagion), biopic-et (Che), fekete-komédiát (Az informátor!) és eljutott arra a pontra, hogy az akciófilmek világában is kipróbálja magát. Jól tette, mert egy végtelenül hamisítatlanul Soderbergh-es mozival örvendeztetett meg minket a hullámzó teljesítményű direktor, amelyben tágas tere van mind a betonbiztos történetnek, a remek karaktereknek, a jó aláfestő zenének. A történetről annyit érdemes tudni, hogy a főszereplő ügynök egy klasszikus összeesküvés közepén találja magát, amelyben egyik szereplő sem az, aminek elsőre tűnik, egyik helyzet sem megy simán és ráadásul még nőként (nem sovinizmus) kell megállja a helyét. A jól felépített forgatókönyv remekül vezeti végig a nézőt a történeten, miközben kellő képet kapunk a különböző szereplők motivációjáról. Persze, nem nagy meglepetés, de a pénz az úr, ami mindent és mindenkit mozgat, mégis van egy plusz, ami miatt ez a film más, jobb, mint a műfajában készült alkotások nagy része. A hangulata azt az érzést kelti bennünk, mintha mi is az események középpontjában lennénk, de mégis biztonságos távolságban a történésektől. Az akciók dinamikusak, szépen koreografáltak, míg a dialógusok kellően informatívak és érdekesek. Az egyetlen negatívumot viszont pont egy apró hiba szolgáltatja: amíg mindenről, mindenkiről kiderülnek a titkok, célok, addig az egyetlen, talán legfontosabb elem nem rajzolódik ki teljesen. Mégpedig az, hogy miért pont főhősünk az, akinek menekülnie kell. Ha ezen az apróságon túllépünk, úgy sem marad hiányérzetünk, mert kárpótol minket a rengeteg sztár megjelenése. Michael Douglas, Ewan McGregor, Antonio Banderas, Michael Fassbender, Bill Paxton és Channing Tatum mind egyenlően kis szerepben remekel, teret hagyva az abszolút fantasztikus ex-harcművész Gina Carano-nak, aki tökéletes választás. Egyszerre szexi, gyönyörű és harcos amazon, akivel nem szívesen vitatkozol, másrészről viszont intelligens és ravasz, akivel viszont szívesen beszélgetnél. Remélem látjuk még a vásznon egy hasonlóan okos és nem túlmagyarázott filmben, ahol ugyanilyen keményen csap oda annak, akinek éppen kell vagy kellő nőiességgel győzi meg az igazáról
Nálam 8/10 és ugyan nem birizgálja a fantáziámat Soderbergh chipendale-ekről szóló Magic Mike című filmje, azért remélem nem zárja le akciófilm rendezői pályafutását és találkozunk majd a nevével ebben a műfajban. 

FIGYELD:
- Mennyire szép és mennyire kemény Gina Carano
- Az első verekedés
- Ewan McGregor figurája szereti a tengerpartot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr194651692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása