HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Speeh 2011.11.21. 14:18

A klasszikusok eredettörténetét imádják manapság feldolgozni. A nézők pedig imádják nézni. A kritikusok pedig bizony imádják lehúzni. Igaz, minden joguk és okuk is megvan rá. Ha csak a Halloween újragondolását vesszük alapul, már egy szentségtörés, de lehetne még példákkal alátámasztani az állítást. Lehetne, de nem tesszük, méghozzá azért sem, mert ahogy a kivétel erősíti a szabályt, úgy erősíti meg bennem a remény apró fényét ez a film. A címe igen találó, de a sok "of" kicsit zavaró. Ennyi az egyetlen negatívum, merthogy ami a főcím után jön, az maga a gyönyör. Látványszempontból biztosan. A CGI és motion capture technika olyan szinten valósághű, hogy egy percig sem volt kellemetlen nézni, amint a főhősök elfoglalják a játékidő majd felét. Merthogy kérem szépen, itt nemcsak statisztálnak, hanem elviszik a hátukon a filmet. Tökéletes a mozgás, a mimika, a gesztusok és az ő játékuk is segíti a dramaturgiai szempontok beteljesedését, emiatt pedig Andy Serkins emelhető piedesztára. Ahogy a hús-vér színészek sem vallanak kudarcot egy percig sem (és azok a kritikák, amelyek mást állítanak, szerintem nem igazak), mert James Franco, John Lithgow, Brian Cox hozzák a tőlük elvárt színvonalat.
A történet kellően jól és nem szájbarágósan mondja el annak a csimpánznak a történetét, aki először mondott nemet az embernek, így szakítva a rabszolgaélettel, melyet mi emberek rájuk erőszakolunk, jelen esetben, mint kísérleti állatok. Az egyetlen tartalmi megjegyzésem a következő: a film ritmusa a végére nagyon felgyorsul és mintha a majmok, csimpánzok, gorillák féktelen gyorsasággal elsajátították volna az összes technikát, harci stratégiát, amelyet ember alkotott. Kicsit gyors lett a vége, de megértem, mert különben egy fél órával tovább tartott volna, ami bizony fészkelődővé tett volna.
Nálam 8/10 és imádtam az utalásokat, a kikacsintásokat. Ettől jó egy film. Ettől jó ez a film.

FIGYELD:

- Kis utalás az eredeti film zárójelenetében látható Szabadság-szoborra.
- A majmok technikai kivitelezése
- Az első "nem"


Trailer 1

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr563400987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2012.01.16. 17:40:32

Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz.
A másfél óra valamely részében mindenkivel egyet tudsz érteni, és mindenkit el is tudsz ítélni.
A film vége felé való felgyorsulásban teljesen igazad van, plusz nekem nagyon hiányzik a mozi valódi befejezése: a hadsereg jó amerikai módjára egy darab napalmbombával felégeti az egész erdőséget, majommal-főhőssel együtt. Úgyhogy az utolsó jelenet nem a városra lenéző majom kellene legyen, hanem egy éppen felszálláshoz készülődő b52.

Ettől eltekintve, és a sztori ab ovo bárgyúságát figyelembe véve nálam csak olyan 6/10, és az értéket erőteljesen felhúzta, hogy az eddigi talán legteljesebb cgi-t láttam a filmben.
süti beállítások módosítása