HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Ray Donovan (2013)

Speeh 2013.08.14. 11:24

Újraindulunk, egy év szünet után. Volt dolog rendesen, de most ott tartunk, hogy nemcsak kedvünk, de végre időnk is van foglalkozni az oldallal.
raydonovan.jpgKérem szépen az első új bejegyzés nem filmről, inkább sorozatról lesz, egyébként is rákattantunk a televíziós fikcióra manapság. Jöttek, mentek az alkotások, régiek folytatódtak (Gyilkos elmék, Trónok harca), újak érkeztek (The Following, The Killing).és azon kaptuk magunkat, hogy már nem a másodpercenkénti vágásokkal operáló szériák a nyerők köreinkben, hanem a lassú folyású, mégis valamilyen abszolút szélsőséges tartalommal bíró heti 50 percesek. Ilyen a The Killing is, amelyről majd akkor posztolunk, ha a harmadik évad is megvolt. Az első két szezon magával ragadó és tökéletes, majd majdnem kasza, de végül elindult a 3. season. Tehát Seatle bűnei majd később kerülnek kivesézésre, most azonban egy kicsit melegebb éghajlatra kalauzolunk mindenkit.
Los Angeles aranyhomokos, csillogó, de a szívében kusza és mocskos világába, ahol címszereplőnk Ray Donovan is éldegél, mint a hollywoodi csilli-villi közegének szemetese, azaz problémamegoldója.. Az első interjúk és plotline-ok elolvasása után úgy voltunk vele, hogy egy pörgős, kicsit akciódús, kicsit vicces szériát kapunk, de eme képet már az első epizóddal lerombolták a készítők. Azóta is folyamatosan ezt teszik. Nem különálló történeteket kapunk, hanem nagyon is egybefüggő storyline-ok keresztezik egymást, amelyekre oda kell figyelni, különben nem fogod érteni a mit/ki/hol/mikor/kivel/miért és egyáltalán összefüggéseket. Többet nem is írok a történetről, mert megspoilereződik a billentyűzet. A lényeg, hogy bizony oda kell figyelni. A hangulat viszont azt a képet tárja elénk, ami miatt eszem ágában nem lenne LA-be menni, még egy napra sem, annyi a beteg, őrült, komplexusos ember. Habár, ha a mai magyar helyzetet nézem, itt sem éppen jobb, de ezt hagyjuk. Szóval van itt minden, ami miatt az ember ott ragad a képernyő előtt. Valósággal megfertőz a kép, amit lát a szem, de nem szabad túlzásba vinni. Régebben a 24 vagy a Dexter esetében (az is véget ér éppen az utolsó szezon fut) nem bírtuk kivárni a következő epizódot, itt maximum kettő részt szabad megnézni egy este, mert ad 1: nem köt le utána. ad. 2: sok, ad.3: nem virágmintás, rózsaszín felhőkkel repdeső hangulatba kerülsz. A szereplőgárda is impozáns, hiszen Liev Schreiber, Jon Voight és Elliot Gould neve talán garancia lehet arra, hogy nem egy tucatszériáról van szó.
Summázva tehát csak óvatosan, viszont ajánlva minden olyan sorozatfüggőnek, akit érdekel, hogyan is lehet bemutatni egy város sötét oldalát anélkül, hogy végig éjszaka lenne.
Eddig nálam 8/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr695460212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása