HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

A bőr, amelyben élek (2011)

Speeh 2011.10.04. 13:16

Ugyan a blog a mainstream alkotások véleményezését tette meg fő csapásirányaként, néha azonban belefér egy-egy olyan alkotás is, amellyel kell, sőt kötelező foglalkozni a rétegfilmek közül. Így voltam ezzel a Harry Brown esetében, de akár még a Black Swan is ide sorolható. Talán meglepő lépés a részemről, de most egy meghatározó európai rendező legújabb filmjével kapcsolatban fejtem ki a véleményemet. Pedro Almodovar a manapság legfelkapottabb spanyol filmes, akinek kezei közül olyan, ma már világsztárok kerültek ki, mint Penelope Cruz és Antonio Banderas. Utóbbi visszatért mesteréhez, hogy eljátssza a világ egyik legjobb plasztikai sebészének szerepét, akinek tettei steril pontossággal asszisztálnak a sötét célhoz, a frankensteini kísérlethez. Amit vártunk már régen, bekövetkezett. Almodovar visszatért régi önmagához és olyan filmet írt és rendezett, amely a húsba mar, a lelket püföli és a megtekintése után nem enged el. A film az első képpel, az azt aláfestő zenével már megadja az alaphangulatot, amely végigkíséri a filmet és ahelyett, hogy lazítana a szorításon, még inkább szorosan magához köt.
Beteg. Ez a szó, ami elsőre eszembe jutott a filmről. Egy normálisan viselkedő karakter sincs, akivel szívesen azonosulunk, hiszen vagy a magatartása olyan vagy a helyzete az, ami visszataszító és olyan szűk sikátorba taszítja a személyt, amire egyikünk sem vágyik.
Minden egyes mozzanat, a képi világ, az aláfestő kortárs komolyzene egyre jobban magához húz és nincs egy pillanat sem, amikor a néző megpihenhet. Mindig történik valami, nincsen üres járat és a csattanó annyira üt, hogy egykönnyen nem felejtem.

„Meg kell ölnöd a nőt vagy meg kell ölnöd mindkettőt!”
(elnézést, de a spanyol nyelvű idézet meghaladja a képességeimet, hiszen nem beszélem a nyelvet, így hülyeséget nem akarok írni)

Ez a film az, amit mindenkinek kötelezőnek érzek, de csak és kizárólag stabil lelkiállapotban vagy egy társsal, mert a magány végig a képünkbe mászik a vászonról és ezt, kifelé a moziból nem akarjuk érezni.
Nálam 10/10, amellett, hogy nehéz film, mégis fura leírni, de felüdülés volt egy olyan alkotással találkozni, amely a szabadság fontosságát erősíti, a gyász milyenségét vizsgálja, az önbíráskodás ellen ha szól is, csak szőr mentén és mind ezek mellett az elme és a lélek legmélyebb bugyraiba enged bepillantást a maga steril, de mégis káoszos módján.

 

 

 FIGYELD:

 

-          Az múlt felidézésének elhelyezése a filmben zseniális

-          A zene a 60-as évek naturalista filmjeinek világát idézi

-          A filmvégi csavar

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr593277646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása