HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Transformers: Dark side of the Moon (2011)

Speeh 2011.09.29. 17:06

2007-ben megmutatták, hogyan is néznének ki az alakváltó robotok kalandjai a vásznon. Akkor azt mondtuk, jól, még adjatok belőle, mert kell a látványorgia. 2009-ben nemcsak a Bukottak, de a második részek bosszúja is utolérte Michael Bay-éket, mert ugyan anyagilag megérte, kritikailag viszont nagyon csúnyán elhasalt a folytatás. Volt szabadkozás nem kevés és rengeteg forgatási videó is a neten, hogy a rajongók lássák, hogyan is készül a trilógia, remélhető zárása. Elkészült. Nem lett jó...vagyis igen, de ez kétélű dolog. Méghozzá nagyon kétélű. Az egyik része, hogy a sztori maga ugyan nem annyira kesze-kusza, mint a Bukottak bosszúja esetében, viszont nem is annyira jó, mint az első részé. Azért van ellenpélda is: az amerikai-szovjet űrverseny magyarázata ebben a részben ötletes, Sam szüleinek minimális megjelenése köszönetet érdemel, a csavar magyarázata kielégítő.
A többi szál viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Őszintén szólva még untam az első egy órát, ami azért nem jó érzés, mert ha kicsit rövidebben oldják meg a felvezetést, akkor biztos, hogy jobban élveztem volna az egész filmet. Tehát kicsit káoszos sztori, unalmas részekkel, de még éppen hogy szódával elmegy. Ahogy a színészi alakítások is, mert ugyan ez a film nem a drámaiság kellő színpadi és kamera érzékenységgel megáldott aktorok piedesztára emelésére miatt hivatott, de valamilyen szintű játékra azért volt lehetőség. Nem éltek vele. Ahogy a rendező sem a vágóasztal nyújtotta kreatív lehetőségek kreatív kihasználásával sem. Értem ezalatt, a totálisan magára hagyott, funkció nélküli lassítások és belassított hősies közelik használatát. Ezért megrovásban kell részesíteni Bay urat, mert eddig ezzel nem volt baj, de úgy tűnik, mindig tud hibázni. Ő igen, ahogy viszont a látványtervezők nem.

"What about the job?"
"Well, dad, I have got some interviews for this week."
"Oh, well and where is your car?"
"He is saving the world."
"Hm, so your car has a job but you don't, nice."

A film második része konkrétan Chicago teljes pusztulását mutatja be. Olyan szinten dőlnek a házak, robbannak a rakéták, csapnak le a kardok és zúzódik össze, aminek az a sorsa, hogy csak ülsz és tátott szájjal bámulod. Orgia, látványorgia, amihez Michael Bay csapata nagyon is ért.  Minden egyes árnyék, vízcsepp, porszem a helyén van, valóságosan hat. Annyira, hogy ha az évtized filmes csatáinak készítenénk egy listát, ez a pusztítás biztos, hogy a top háromban lenne (az Avatar jelenlegi első helyét még nem sikerült senkinek túlszárnyalnia).
Nálam 6/10 és tényleg remélem, hogy nem lesz több film, mert Optimus Prime bizony megharcolta, amit kell és még egyszer végighallgatni ugyanazt a monológot, ami minden film végén elhangzik már a giccs és nagyon nem tetszés kategóriájába csapna át. Háromszor elég volt.

FIGYELD:

- Sam állást keres
- Megatron első felbukkanása
- Az utolsó majdnem egy órás csatajelenet, amelyben Chicagot majdhogynem porig rombolják

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr873265481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása