HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Captain America: The First Avenger (2011)

Speeh 2011.09.13. 17:24

1942. Az USA már belépett a háborúba. Mindenki harcolni akar, hiszen az első a haza, a becsület és a mocskos nácik elsöprése a Föld színéről. 1942. Németországban egy tudós tiszt a világot akarja átlépve mindenkin. A két szál összefut, hiszen aki a világot akarja szembe kell kerüljön legalább egy amerikai hőssel, akinek mi is lehetne más a neve, mint Amerika Kapitány. Egy srác Brooklynból, aki annyira vézna, hogy biztos sokszor verték meg. Igen, sokszor. Aki harcolni akar, de nem léphet be a hadseregbe gyengeségei miatt, de azért ő mégis mindent, még illegális lépéseket megtesz, hogy a frontra kerüljön. A szérum viszont már New Yorkban van, így ő esélyt kap. A dühös náci pedig egy ellenséget.
70 éve töretlen népszerűségnek örvend a tengerentúlon Captain America karaktere, aki a hazafiasságot, a becsületet és hősiességet szimbolizálja, így cseppet sem volt meglepő, hogy film készül a kalandjaiból. Méghozzá nem is akármilyen, hanem egy hamisítatlan, pátoszos, klasszikus kalandfilm Joe Johnston rendező tolmácsolásában. Ő az a filmes, aki miután megtervezte a Millenium Falcont (ezt köszönjük), megrendezte a Jurassic Park harmadik részét (ezért annyira nem vagyunk hálásak neki), majd pedig jól bebuktatta a The Wolfman legújabb feldolgozását. Ez valahol nem csak az ő hibája, de benne van a keze, tehát jár a tockos neki is.
Anyagilag ugyan busásan megtérült már a Captain America: The First Avenger, de azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy jó filmként fogja emlegetni bárki is. A forgatókönyv színvonala egy kezdő középiskolás agyszüleményének szintjével egyenlő, a színészi alakítások elnagyoltak és izzadságszagúak (kivétel Hugo Weaving, aki most is jó), a zene pedig középszerű, de ezért ne vegyük Alan Silvestri fejét, mert középszerű filmhez ilyen téma dukál.

"Promise me one thing!"
"What, Sir?"
"Promise me that you will stay the same person as you are now after the operation."

Egy akciódús és néhol már röhejes filmmel lesz dolga annak, aki megnézi, de egy dolgot ne feledjünk el: mivel, és ezt már a Thor kapcsán is említettem, jövőre jön a nagy "osztálytalálkozó", a világnak meg kellett ismernie az igazi amerikai hőst, aki semmivel sem dacolva írtja az ellent, szédíti a nőt és mutat példát.
Nálam 6/10, mert maga a szórakozás megvolt, csak többet röhögtem közben, minthogy ámultam volna a fantasztikus cselekményen és akciókon.

FIGYELD:

- Mikor használ először pajzsot a Chris Evans által alakított Steve Rogers
- Red Skull megjelenése és kivitelezése
- Howard Stark "működő" lebegő járműve


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr173224777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása