HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Insidious (2010)

Speeh 2011.07.04. 11:57

Juj, de régen írtam már, de eljött az ideje a visszatérésnek. Hiába, ha egyedül szerkesztesz egy oldalt, akkor bizony nem könnyű ezt minden mással összeegyeztetni, amiből ugye pénz jön. Így lehet ezzel a film főhőse is, aki középiskolai tanárként éli az életét és bizony lakáshitel ide vagy oda, de ha egyszer beleszeret a család egy házba, akkor költözni kell. Az új otthon báját az ódon falak és a tágas terek mellett a gyerekek nevetése is idillivé varázsolja egészen addig a bizonyos estéig, amikor az egyik fiú kómába esik és habár gyorsan érkezik az orvosi segítség, nem tudják kideríteni mi is a probléma. Hiába, a megoldás megint a odaát van, de nem a kerítésen túl, hanem annál is messzebb a Távolban (megnézed a filmet és megérted). Na, onnan kell visszahozni a fiú lelkét, amelyet a szellemvilág tart fogva (megnézed a filmet és megérted miért). A szálak és a film elején fellelhető apró gesztusok, félmondatok értelmet nyernek és nem tűnnek túljátszott színészi alakításnak. James Wan megint Leigh Whannell-lel dolgozott együtt, akivel a borzasztóan jó Fűrész első részét is készítették. Mr. Whannel megint feltűnik, mint mellékszereplő, ám az előbb említett alkotáshoz eltérően most a humoros vonalat képviselve jelenik meg. Humor? Igen, a karakterek viccesek, nem a sztori. Maga a film kőkemény (kókemeny) horrorba hajló thriller, amely visszaidézi a régi klasszikusok rémisztő jelenteit és még a film végi csattanó is (habár kiszámítható), mégis jól kivitelezett, így a rendezést nem érheti kritika, mert minden jelenet kellően összeszedetten és láthatóan jól instruáltan kerül a nézők elé.
Patrick Wilson, akinek filmográfiája igen hullámzó alkotások tárházát rejti, most húzóember és meglepő érzékenységgel jeleníti meg az őrlődő apát. Ebben egyenértékű partnere az anyát játszó Rose Byrne, aki ugyan néha picit túlpörög, de szerepéhez ez szükséges, ahogy Lin Shaye karaktere (a médium vagy hívd, ahogy akarod) is megkívánja ezt, amit teljesít is. A kellemes meglepetés Barbara Hershey (a Fekete Hattyúban brillírozott, mint a zsarnok anya) feltűnése az aggódó nagymama bizonyos szempontból fontos mellékszerepében.

"How do you know all of this?"
"The same...it's happened to you also!"


A film nem üti meg a kiváló mércét, de a borzongásra vágyóknak nem haszontalan időtöltés, éppen ezért 7/10 pontot megér és egy misét is, ha éppen nem popcorn mozira vagy mély drámára vágysz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr303037226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása