HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

The Unit - TV Series (2006 - 2009)

Speeh 2011.05.08. 14:41

Régen foglalkoztam már sorozatokkal, de eljött az ideje, hogy újra a figyelmetekbe ajánljak egyet. A 2006-ban indult széria 4 évadot élt meg (a trailer az utolsó szezont promotálja) és nagy kedvenc volt az USA-ban. Egy olyan, nem hivatalos katonai egységről szól, amely fű alatt oldja meg a felmerülő problémákat. A 4, néha 5 tagú egység tagjai igazi fenegyerekek, akik a küldetéseikről még a családjuknak sem számolhatnak be. Ez persze konfliktusokat is okoz az otthon hagyott feleségek és az akciókat vezető ezredes között, aki a bázison próbálja meg kordában tartani a látszatot (az egység működése teljes titokban zajlik, ezáltal egy fedősztorival védik a terepen harcolókat) és biztonságot.  A sorozat kellő ritmusérzékkel mutatja be az akciókat és az otthoni problémákat párhuzamosan, amelyek egy idő után már összefüggenek és a két történetszálból egy lesz, de aki most kezdené el ez első évaddal, annak várnai kell az összefüggő epizódokra, ami egy nagyon jó stratégia volt a készítőktől. Az első két szezonban inkább a különálló, de nagyon izgalmas részek követik egymást, kisebb átfedéssel az előző részhez képest, de nem zavaró, ha nem tudjuk, mit történt az előző epizódban, így is össze tudjuk rakni a képet. A harmadik évad viszont már kellő figyelmet vár a nézőtől. mert egy olyan összeesküvés nyomára bukkannak az egység tagjai, amely mind a harmadik, mind a negyedik szezon fő történet ösvénye. Nem túlzás azt mondani, hogy az utolsó két évad már felveszi a versenyt a 24 izgalmával, csavarjaival, cliffhangereivel és bizony eljutottam arra a pontra, hogy nem tudtam nem végignézni még egy, majd még egy, majd még egy részt, egészen addig, amíg kimerültséget nem éreztem.
A főbb szerepekben, a már említett 24 kultikus első évadának elnökét, Dennis Haysbert láthatjuk az egység vezetőjeként, míg a felettesét az a Robert Patrick alakítja, aki a Terminátor második részében az "elfolyó" ellenséget játszotta. A többiek is ismerősek lehetnek, akik nagyon jól hozzák a szerepüket, bármennyire is "csak" televíziós sorozatról van szó. Ebből is látszik, hogy az amerikai szórakoztatóipar egyik fontos alapköve, hogy mindegy milyen filmről, sorozatról van szó, a készítők mindig a maximalizmusra törekednek. David Mamet, a sorozat atyja remek munkát végzett, de hogy is várhatnánk kevesebbet egy olyan szakembertől, akinek a A postás mindig kétszer csenget, az Amikor a farok csóválja, a Ronin forgatókönyvét köszönhetjük többek között.
Nálam 8/10 és mindenkinek ajánlom, aki szereti az akciósorozatokat, a jó drámákat, és a csavaros történeteket.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr552887291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása