HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Julie & Julia

Speeh 2010.04.13. 09:16

Na hát kedves filmrajongók és nemcsak Hölgyek! Készítettek egy filmet, amelyben a főzésé a főszerep. Készítettek egy filmet, amelyben Meryl Streep, Stanley Tucci és Amy Adams jutalomjátékát csodálhatjuk meg. Készítettek egy filmet, amelynek a hangulata annyira felemelő, hogy legszívesebben a konyhába rohannál és nekiállnál főzni. (Ha nem tudsz, akkor meg akarsz tanulni.) Készítettek egy filmet arról, hogy mit tegyél, ha semmilyen motivációd nincs az életben ki akarsz törni, le akarsz lépni az unalom és sablonosság egyenletesen kikövezett útjáról azért, hogy adj valami újat a világodnak és magadnak. Adj jó vacsorákat, célokat és szépséget a szürke mindennapoknak. Persze az árnyoldalakban rejtőző akadályokat le kell győznöd, rá kell jönnöd, hogy akit a párodnak választottál, igazi szerelem-e vagy nem, de ez mind egy olyan próbatétel, amit ha teljesítesz, életed végéig tisztában leszel magaddal. A közel két órás játékidő ezekre a kérdésekre a maga módján megadja a választ olyan bűbájjal, kedvességgel, egyedi hangulattal, amit nem felejtesz el egyhamar. A két főszereplő (a recepteken kívül) cseppet sem emelkedik a másik fölé. Ezért zseniális Meryl Streep és ezért bombasztikusan jó Amy Adams. Stanley Tucci...ő pedig mindig jó, többet nem is érdemes szólni róla.  A párhuzamosan hömpölygő, más idősíkon játszódó két történet egybecseng, de nem tudod eldöntetni, hogy melyik érdekel jobban, mert amíg az egyik hölgy sorsát figyeled, egy hang kezd el a fejedben suttogni, hogy mi is lehet a másikkal és ekkor váltás következik, máris megkapod amire vágytál - a történet párizsi vagy quenns-i folytatását. Nora Ephronról mindig is tudtuk, hogy remek rendező és most újra bizonyítja, hogy ért a szakmájához. Nemcsak a rendezést, de forgatókönyv megírását is magára vállalta és higyjétek el, nem vallott szégyent. A zene, a vágás, a történet (amely két igaz történetet fon össze) hibátlan. Talán még az is eszedbe jut, hogy Párizsba vagy Queens-be költözz. Készítettek egy filmet, végre, amit mindenkinek, nemcsak Hölgyeknek, de uraknak is nagyon ajánlok. Nálam 10/10.

A nap csaja ki is lehetne más ezek után, mint Amy Adams:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr271916838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ravic 2010.04.13. 10:10:26

Én messziről kerülöm Meryl Streep-et, de megrázom magam és megnézem.
süti beállítások módosítása