HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Eddig - Dexter Season 8, Under the Dome Season 1, Vége - Last Resort Season 1 KIBESZÉLŐ!!!

Speeh 2013.09.06. 20:00

Ahogy ígértem tehát jöjjön egy kis kibeszélés. Először vegyük azt a két sorozatot, amely még megy, aztán kivesézzük azt, amelyiket elkaszálták.
Az írások persze szubjektívek, így a Facebookon, az ehhez tartozó posztnál lehet kommentelni, kibeszélni. Tegyétek is, ha van hozzáfűzni való!!!

DEXTER SEASON 8

dexter.jpgImádtam az első évadot. Minden egyes pillanatát, aztán jött a második, harmadik. Tökéletes összhangban következetesen csak úsztam velük, bizalommal, majd elérkezett a 4. szezon és ledermedtem. nem volt jó, ahogy aztán az 5. sem, a hatodik már kapargatta a szintet (egy olyan cliffhangerrel a végén, amiről csak álmodni mertünk az első évad végén), míg a hetedik nekifutás kicsit unalmassá sikeredett, de úgy voltam vele, hogy ha már, akkor legyen. Nézzük, mit tud a 8. Majdhogynem mindent ad. Szó szerint: nemcsak egy gyilkos van, akinek Dexter Morgan asztalán kellene végeznie, Deb (Dexter húga) is éppen depressziós, feltűnik egy múltbéli alak és még egy valaki, akinek talán nem kellene. Szóval a záró évadra (ahogy hirdetik:The end begins) a több kell mindenből elvet vallva nagyon megnehezítik kedvenc sorozatgyilkosunk életét. Ugyan nagyon frappáns és újszerű a préda stílusa, ez valahogy elsiklik egy idő után. Nem azért, mert nem fontos, hanem épp azért, mert majd egyszer az lesz. Az "én már tudom, hogy ki az" elvet simán el lehet felejteni. Kuszálják az alkotók a szálakat, bedobnak egy újat, majd egy régit is elővesznek. Úgy tűnik Dexter minden múltbéli és jelenkori ellensége vagy csak rá hatást gyakorló humán színre lép (kivétel persze azok, akik az öböl mélyén fekszenek). Aki eddig nem volt rajongója a szériának, nem ezzel lesz az. Itt már olyan összefüggések és visszatérő storylineok cikáznak össze-vissza, hogy egy újonc (ja, az is van) nem lenne képes felvenni a fonalat. Aki viszont szereti, szerette, elégedett lesz, mert a hangulat megvan, a kellő vérmennyiség garantált és a dark passenger sem tűnt el...még. 3 epizód van hátra, így körülbelül 3 hét múlva teljes beszámoló, eme írást kiegészítve. Addig is az eddigi pontszám nálam 8/10, de persze lehet jobb is, rosszabb is. Minden a finálétól függ, attól a végjátéktól, amelyben örökre elbúcsúzunk a Morgan-sagatól.

UNDER THE DOME SEASON 1

under_the_dome.jpgSzeretjük még Stephen Kinget? Én megvallom, nem annyira, szerintem minden eredeti és jó ötlete már eljutott hozzánk jó 20 éve, de persze a mester mindig tartogat valamit. Valamit, amire még Spielberg is odafigyel. Ez pedig még akkor is nagy szó, ha a méltán sikeres rendező televíziós pályafutása producerként nem igen jött be, hiszen mind a Taken (pedig nem volt rossz), mind a Terra Nova (kicsit drága volt a képernyőre és nem is voltak benne dinók) már a múlté. Viszont mindenkinek jár esély, hogy bizonyítson, így a két nagy öreg fogta magát és tető alá hozta ezt a szériát, ami Chester' Mills városának lakóit mutatja be, amint egy hatalmas búra alatt kell élniük. Senki nem tudja, honnan jött, miért és meddig marad a láthatatlan börtönfal, így a szociális élet bizony ebben a makroközösségben is megváltozik és a titkok sem maradhatnak azok többé. Ami érdekes, hogy elsőre azt hittem, a búra megjön és ennyi, nem tudnak többet kihozni belőle, de már a 8. epizódnál tartva azon vettem észre magam, hogy mégis magával ragad, érdekel, szeretnék még többet belőle. Van itt antihősből hős, tinédzserkori pszichológiai eset, esküdt ellenségek vonal, laza fekete csávó, leszbikus pár gyermekkel, minden kütyühöz értő geek és persze tinik, akik talán fontosabbak, mint hinnénk.
Jól eltalált cliffhangerek, karakterek, rendezés és megvalósítás. Eddig, bizonyos feleslegesen erőltetett lelki problémákat feszegető időkitöltésen kívül nincs vele gond, amit az is bizonyít, hogy minden jel szerint lesz második évad is ebből a sci-fi-szocio-thriller-dráma sorozatból. Nem szeretném, hogy eltűnjön a süllyesztőben, de persze a nézettség és a pénz dönt. Nálam eddig 7/10, de van hátra pár epizód, így ez a szám még változhat, búra ide vagy oda.

LAST RESORT SEASON 1

lastresort.jpgEmlékszünk Az Utolsó esély című Tony Scott filmre? Gene Hackman, Denzel Washington? Rémlik. A kapitány kilőné az atomot, de az első tiszt visszakozik, nagy ellenségeskedés, zendülés, majd lezárás? Jó film volt szerettem. Ezt az ötletet vitte tovább a Kevin Hook (Szökésben) vezette csapat. Az atom-tengeralattjáró kapitánya nem hajlandó atommal bombázni Pakisztánt, mert nem a szükséges, protokollt betartandó sávról jött az adás. Nagy kalamajka, de majd mindenki egyetért, így kikötés egy szigeten 18 atomrakétával, blokád alá vétel, hatalomszerzés, majd politika orrba.szájba. Végignéztem, mert bíztam benne. Nem kellett volna. Nem is a dramaturgiával volt gond, sőt nem is a szereplőkkel, még csak nem is a karakterekkel, hanem a dialógusokkal. Minden mondatot előre tudtam, ami abban az adott jelenetben elhangzik majd. Ez baj, egy ilyen drámai, katonai, patrióta, de mégis a rendszert kritizáló sorozat esetében. Elmaradt a meghökkenés. A felütések ott voltak, kreatív módon továbbszőve a megkezdett eseményszálat, de aztán az egész átcsap egy olyan fanmade megvalósításba, hogy fogtam a fejem. Egy ilyen jónak nevezhető ötletet így elszúrni, pláne úgy, hogy nagyon erősen kilóg a lóláb. Ugyanis a sorozatot elkaszálták rendesen, amivel nincs gond, sok szériával megesik, de itt olyan gyorsan elvarrták a szálakat, olyan gyorsan megoldódtak a gondok, amelyeket 10 epizód alatt sem sikerült, hogy enyhe "na baszd meg" érzéssel kapcsoltam ki a a vége stáblista előtt az epizódot. Pedig az elején még tetszett is, hogy nincs hosszú főcím, egyből bele a közepébe, minden olyan kontrasztos, de aztán...Sajnálom, de nálam ez a sorozat éppen, hogy 5/10 és nagyon remélem, hogy az amerikai átláthatatlan politikai rendszerrel foglalkozó sorozatok még kitesznek magukért, mert a Homeland sem volt éppen a legjobb, mikor a második évadnak vége lett, de neki még van esélye javítani. Róla legközelebb írok, elemezve a harmadik évad szezonnyitóját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr145498439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása