HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

The Walking Dead Season 2

Speeh 2012.04.04. 09:55

Nagy bajban voltam még pár nappal ezelőtt. Az első évad nagyon tetszett, mert volt benne minden ami kell: akció, zombik, vérengzés és dráma. A második évadra az utóbbiból még adtak nekünk, az elsőkből majdhogynem semmit. Inkább a karakterrajzra, az emberek közötti konfliktusokra építettek. Az első két három rész még elviselhető volt, mert a nagy beszélgetések, üresjáratok között azért befigyelt egy-két izgalmas jelenet, de bevallom volt olyan rész, amit rendkívül untam. Persze a második szezon kettéválasztása jó ötletnek tűnt, hiszen az első fele egy olyan cliffhangerrel (nem árulom el) zárult, ami miatt borítékolható volt a folytatás jó nézettsége. Vártak két hónapot, majd jött a következő adag.
Már több lett a feszültség és a végére elkerülhetetlen megosztottság, amelyek olyan helyzeteket szültek, hogy sejtettük: nem lehet happy end. Bizonyos szereplők fontossága elsikkadt a többiekéhez képest, sőt van olyan (T-Dog), akinek felelőssége nem igazán mutatkozott meg ezidáig. Azt hiszem az egész második évadban van összesen 30 mondata. Vannak szereplők, akiktől búcsúzunk, de új karakterrel nem találkozunk. Az utolsó kettő epizód viszont nagyon izgalmas, igazi túlélő show, ami viszont kárpótol minket pár rosszabbul sikerült részért.
Minden esetre a finálé azért tartogat meglepetéseket és olyan szituációkat is, amelyek ugyan nem tartalmaznak váratlan fordulatokat, de bizonyos szálak végre a helyükre kerülnek, mert az ezekkel való állandó évődés már unalmas volt.
Akik ismerik a képregényt, tudják mi jön, az évad utolsó képe is erre utalhat: újra egy zárt helyen folytatódnak az események, méghozzá a csoport szempontjából fontos hatalmi újraelosztás után.
Nehéz spoiler nélkül többet írni, ezért nem is fogok. A hírek szerint ősszel jön a folytatás. Addig is 7/10, de csak az utolsó két epizód miatt, egyébként alacsonyabb számot kapott volna, az biztos.

"If you want to go out to check out what is happening in the woods, go. I don't give a shit, you do what you want but it won't be my repsonsibility."


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr54362753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása