HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Pandorum

Speeh 2010.03.16. 10:12

Nehezen jutok szóhoz a tegnap esti vetítés után. Olyan sok minden van ebben a filmben, hogy csak kapkodtam a fejem. Igaz, nem nagyon akartam én többet annál, mint amit kaptam, csak egy kis agykikapcsolós, sci-fi horroros őrületre vágytam. Bejött. Ami az összehasonlítgatást (sokan teszik ezt különböző fórumokon) illeti, nem teszem, mert csak egy film jutott eszembe: Halálhajó (Event Horizon), de az is régen volt már.
Visszatérve arra, hogy miért is hunyorogtam sokat. A történetszálak ide-oda mászkálnak, nem tudom, ki, mit, miért tesz, csak annyit biztos, hogy mindenki túl akarja élni. Na de mit? Az első pertől kezdve mindenki retteg. Pedig akkor még nem is tudják, hogy mitől kell. A mutánsok megjelenése időben helyén való és egy kicsit a 80-as évek gothic stílusához köthető (Tim Burton-ös vagy Joel Schumacher-es világ).
Egy bajom viszont akad: nem tudom, hogy kik ezek, miért kerültek ide vagy ha régen emberek voltak, miért lettek ilyenek. Igaz, elmondják, de akkor sem tiszta az egész. A karakterek motivációja a régi sci-fi horrorok világát idézi: túlélni mindent, ami/aki szembejön.
Érdekes film, de nem várhatsz tőle túl sokat. Nagyon arra hajtottak, hogy elérje a kultstátuszt, de nem fogja, mert katyvaszos. Túl sok benne az elvarratlan szál, habár a vége nekem tetszik. Mondjon bárki bármit. Én nem számítottam rá. Ügyes próbálkozás, de ennél több kell, mert a sci-fi és horror és a sci-fi/horror-ok világában sok a legendás mű, ami magasra tette a lécet.Nálam ez a film: 4/10.

A nap csaja (habár nem éppen a meggyőző alakítása miatt, de a külső adottságai érdemeként): Antje Traue.


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr171843318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ravic 2010.03.16. 10:49:04

Tipikus film, amelyet kétszer kell megnézni, hogy jó legyen neked. Csak a végén már nehéz lesz meglepődni :)
süti beállítások módosítása