HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Limitless (2010)

Speeh 2011.09.12. 12:56

Régi adósságot kell törlesszek, hiszen a filmet régebben volt alkalmam megtekinteni, de írni még nem írtam róla. Talán azért, mert kihagyott az agyam, hiszen annyi minden van, ami szép is  jó is, de megterhelő. Aztán olyan oka is lehet, hogy én nem kaptam olyan kis átlátszó kapszulát, mint főhősünk, melynek hatására mindent tudhatnék. Eddie (a főhős író) ihlet nélküli nihilben éli minden napjait, egészen addig, míg sógora meg nem kínálja a bogyóval. Utána persze minden sikerül, minden összejön, még a magánélete is helyrerázódik, de a bukás, mint minden ilyen filmben, elkerülhetetlen. Legalábbis be kell mutatni a bukást. Van különbség, merthogy a történet vége...nincs is vége. Alapvetően az emberi erkölcs próbájának bemutatása ez és persze az arcunkba kapjuk, hogy hiába a héroszos viselkedés bizonyos helyzetekben, mégsem tudunk kivetkőzni magunkból. Ami adatott, vegyük el használjuk. Ezek vagyunk és ezzel a filmmel ezt pontosan a képünkbe vágják. Maga a rendezés, a technikai trükkök, gegek hozzátesznek a dramaturgiához és egyáltalán nem feleslegesek. Ebből a szempontból a kiváló jelzőt megkapja a stáb, viszont bizonyos szempontból mégsem kitűnő. Hiányérzetem van, de nem jelentősen, viszont legbelül mégis. A csattanó kitalálható, ami itt nem megbocsátható.
Ami viszont feltűnt, hogy Bradley Cooper nemcsak másnaposan jó, hanem üldözöttként is. Robert de Niro mindig az, még ha kis, de fontos szerepe is van. Neil Burger remek rendező, kellő arányérzékkel adagolja nekünk a különböző fázisokon átívelő sorsot, míg a végén eljut oda, ahova kell: az ember bűnös, gyáva, de cselekedetei érthetőek.

"So, you want to deal with me in a situation where everybody is dangerous, you don't know the conclusion, you can actually loose everything, your life'll be a hunting party."
"Yes, sure!"

Aki szereti azokat a filmeket, amelyek kicsit bulvárosan, szájbarágósan, de komoly fiktív témát boncolgatnak a maguk kicsit kreatívabb módján, rávilágítva arra, hogy vágyaink bizony következményekkel járnak, elégedettek lesznek. Csavarokkal, jó alakításokkal, remek rendezéssel van dolgunk, ami viszont nem éri el a tökéletes szintet.
Nálam viszont a 7/10-et simán és bármennyire is húztam a szám, hogy megnézzem, nem csalódtam, de az biztos, hogy egyfajta érdeklődő hangulat kell hozzá.

FIGYELD:

- Bradley Cooper átalakulását
- A technikai trükköket
- Az utolsó jelentet

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr783220496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása