HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Nyári összegzés 2011

Speeh 2011.09.05. 10:32

Most nem egy filmről, de többről elmélkedjünk, melyeket volt szerencsém (?) látni a nagy nyári blockbuster dömping alatt. Vannak hiányosságok, így a lista nem teljes, de szemezgessük ki azokat a szempontokat, amelyek alapján el tudjuk dönteni, mennyire is volt fenékig tejfel az életünk film szempontból. A kiadott elemzések alapján az összes bemutatott film 4,61 milliárd dollár bevételt hozott a stúdióknak eddig az USA-ban, ami nem kis pénz, tekintve azt a tényt, hogy a kalóz letöltések miatt néhány, így kis országunkban is néhány bemutatót, büntetés miatt (nálunk volt az egyik legmagasabb az internetről, torrent segítségével illegálisan fel és letöltött filmek száma, ami egy hónap alatt 68, 4 millió dolláros veszteséget okozott a forgalmazóknak, stúdióknak) elhalasztottak. Hozzáteszem, igazuk is van, valljuk be. A kálváriák áradása után, azért mégis csak eljutottak hozzánk a filmek és nem mondhatnám, hogy minden film hozta, amit kell vagy amit vártunk tőle.
A Király! című fantasy szerű zagyvaság ugyan megosztott minket filmbírálókat, de mivel ez egy szubjektív blog (mint mindegyik), megengedtem magamnak, hogy mellébeszélés nélkül lehúzzam a filmet, nekem nem tetszett, amellett, hogy megértem, miért lehetett kedvelt bizonyos körökben. Kockázatos volt egy ilyen film elkészítése a nagy szuperhős cunami közepette...meg is bukott. Jó lett volna, ha, mint egy üde kis színfoltként éket ver a hősmozik közé, pihenésként, de nem tette meg. Ahogy a Larry Crowne sem, pedig ez egy ügyes, aranyos romantikus melodráma, Tom Hanks tolmácsolásában. Ezt sajnáltam, nagyon, mert nekem tetszett és hiába a jó kritikák, megbukott...ez is, pedig igényes szórakozásnak vélem, ahogy viszont a Thort nem tartottam annak, mégis behozta, amit kell, pedig számomra nem volt a legjobb választás. Ez eddig azt jelenti, hogy a nagy durranások kis pukkanások maradtak, de a helyzet mégsem volt ennyire rossz köszönhetően a Pixarnak. Verdák 2, igazi élmény, fantasztikus látvány, jó sztori. Animációban megkaptuk még a kungfuzó pandát, aki szintén nem okozott csalódást, köszönhetően a kreatívan megoldódott flashbackeknek. Mindezek mellett aztán a reflektor fénye mégis elhalványított mindent, hiszen az utóbbi évtized leginkább várt befejezése volt kíváncsi a nagyközönség, hogy a varázslótanonc, Harry Potter kalandjainak végére pont kerüljön. Megtörtént, köszönjük! Amerika Kapitány sikeresen kezdte a második világháborús hadjáratát, hogy ő is ismert legyen majd mindenkinek, aki jövő nyáron beül a The Avengers című mozira. Ez viszont már a jövő zenéje.
Mutattak be még más alkotásokat is, de a fent említettek azok, amelyektől várták a nagy bevételt, hogy a következő projekteket finanszírozni tudják. Persze támadtak a Transformersek, már harmadszor, a másodiknál jobb kritikákkal (és megfelelő bevétellel), de kellő elégedett sóhajjal, hogy véget értek a kalandok, szerelmes ömlengésben sem volt hiány, míg a rétegfilmek sem okoztak csalódást.
Azt kell mondjam, hogy amíg a nyár permanensen dög meleg volt, addig a filmek tekintetében kaptuk hideget-meleget, jót-rosszat, kellemes és szimpla csalódást.
Ami a jövő nyarat illeti, lesz The Avengers, Batman-trilógia zárás, talán Man of Steel és bizony Expandables 2 is nagyon várós, pláne Jean Claude Van Damme és Chuck Norris részvételével, ám de Simon West rendezésében, ami, valljuk be első hallásra lutrinak tűnik, de régi vágású akciófilmhez, régi vágású rendező dukál. Aztán persze Quentin Tarantino, a dialógmester is megörvendezteti majd talán a rajongókat a Django Unleashed című western opusszal. Mindemellett pedig de jó volna kincseket is találni, mint például a Stake Land lett ebben az évben. Tehát akkor csapó és a következő időszakra koncentráljunk, azaz Karácsony környékén majd lesz mit néznünk.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr543203627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása