HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Your Highness (2011)

Speeh 2011.08.15. 23:50

Manapság majd minden komor vagy komolyabb műfaj megint megkapja a magáét egy paródia palástjába öltöztetve, hiszen a horrorok, az akciófilmek, a thrillerek mind ingadozó színvonalon ugyan, de kifigurázva kerültek a nézők elé egy idő után. A kalandfilmek, azon belül is a letisztultabb fajták még nem kapták meg ezt a dicsőséget. Egészen mostanáig. Danny McBride gondolt egyet és ha már a nevével fémjelzett televíziós sorozat (Eastbound & Down) sikeres lett, akkor megengedheti magának, hogy a saját értelmezése és humora szerint vigyen vászonra (írjon meg) egy történetet királyfiról, amazonról, királylányról, gonosz varázslóról...és a királyfi undok testvéréről, akiből aztán válik, ami válik. Az ötlet nem volt rossz, a színészgárda remek, a design jól eltalált, a film viszont valahol mégis bukdácsol. Natalie Portman és James Franco (kik jelen állás szerint a legfelkapottabb aktorok) ugyan mindent megtesznek, hogy jót nevessünk, sőt még Justin Theroux is kitesz magáért, ahogy Zoey Dechannel is, de az egész valahogy mégsem vicces (pedig annak kellene lennie elsősorban), hanem éppen nem éri el a szánalmas kategória szintjét. Nem azzal van a baj, hogy nem jó a sztori, csak rengeteg poénnak tűnő lehetőség marad kiaknázatlanul és inkább a szexuális inkorrektség felé veszik az irányt az ötletgazdák. A lovagok melegek (?), a szűzlányok nem is annyira szűziesek, a gonosz varázsló egy lúzer: ezek mind klisék, amelyekben rejlő kis etűdöket egy-egy jobban eltalált fricskával simán meg lehetett volna valósítani, de nem sikerült. Értem én mire ment ki a játék, de nem értem miért rontották el a szórakozást. Amit szerettünk a Pineapple Expressben, az itt nem állja meg a helyét.

"I love you like a knight can love a knight!"
"Well, I love you...like a man could love a man!"

Nem nagyon akarom bő lére ereszteni a gondolatokat, mert ez a film nem érdemli meg. A Dannyi Mcbride által játszott karakter ugyan kilóg a sorból és néhány helyzetet pont ő ment meg a teljes csalódástól, de aztán mégis elromlik valami és megint nem áll nevetésre a szám. Nem értem a mechanikus madár jelentőségét, a varázsló lúzerségét, a királykisasszony jellemét és nem értem, hogy akkor most az egész kaland a dugásról szólt?! Ennyi? Pedig annyi lehetőség lehetett volna benne!
Nálam 5/10 és az egyetlen dolog, ami tetszetős úgy egészében, az Natalie Portman szépsége és bája. Na, az Király!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr53156736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása