HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Larry Crowne (2011)

Speeh 2011.08.10. 21:52

Nem is tudom mikor láttam utoljára Tom Hanks filmet. Régen, elég régen. Egy hirtelennek nem mondható, de ellenben jól megbeszélt találkozó keretén belül erre a filmre esett a választás, mert úgy voltunk vele, hogy akkorát nem csalódhatunk, mint ahogyan anyáink főztjében sem szoktunk. Az alapanyagok adottak voltak: Tom Hanks, Julia Roberts mint a fő alkotóelemek, egy-két ismertebb kultikus arc, mint George Takei, Pam Grier, hogy a köret is elkészüljön és persze a díszítés, amelyet az aktuális gazdasági helyzet szolgáltat. Először is tisztítsuk meg a főszereplőt minden fajta ismeretlenségétől és tisztán alkossuk meg a képet az átlagemberről, aki megannyi év katonai szolgálat után, diploma hiányában egy nagy áruház példamutató munkatársaként éli az életét. Ám a teljesítmény nem elég, bizony vannak szabályok, amelyek miatt hősünknek mennie kell. Ekkor pedig elérkezik az idő számára, hogy tanulni kezdjen azért a bizonyos papírért. Amikor ezen tények feldolgozásával végeztünk, adjuk hozzá az eleinte cseppnyi romantikát, amely majd lassan, de egyenletesen adagolva adja meg az alkotás ízét, harmóniáját. Az alap kész is, s miközben arra várunk, hogy összesüljenek a részletek, foglalkozzunk a körettel, de vigyázó szemünk a főétken legyen. Kell egy osztály, diákokkal, melynek igazán eltalált karaktereit egyszerűen dolgozzuk össze és hagyjuk, hogyan is keverednek egymással, majd ezekhez kis adagokban adjunk egy jó adaggal a tanári karból is. Miután készen vagyunk ezzel is, hajítsuk be agyunk és szívünk sütőjébe és hagyjuk összeállni az ízeket. Most egy kicsit elmélázhatunk, amellett, hogy nem kell félnünk ez a cinevacsi nem ég oda és nem ég le sem.
Tom Hanks mesterszakács lehetne, mert a The Terminal óta nem láttam ennyire szívhez szóló, unisex, nem nyáltól csöpögő, hanem realitás talaján mozgó, bájosan szemtelen filmet. Olyan szinten szerethető az egész alkotás, hogy még férfitársaimat is megnyugtathatom: el lehet menni az asszonnyal, élvezni fogjátok.

"Mrs. Crowne...you're next."
"Well, it's Mr. Crowne, if you don't mind."

Hanks és Roberts kettőse tökéletesen működik és elmondható, hogy ez a két, lassan színészikon megérdemel minden dicsérő szót, mert miattuk is működik a film, nem beszélve arról, hogy kettejük csókjelenete (nem spoiler, kitalálható) az elmúlt 10 év (!) legjobbja. Cedric, The Entertainer végre nem ripacskodik, ami a rendező érdeme, ahogy a többiek sem játsszák túl a szerepüket, ami szintén a direktor hozzáértő színészvezetését példázza. Ja, ebben mondjuk profi lehet az ellesett praktikák okán, hiszen a filmet Tom Hanks rendezte, írta (részben), produceri minőségben átfogta és még el is játssza a címszereplőt.
Nálam 9/10 és ha jó fejek vagytok, akkor sokan összegyűltök és robogóval mentek el a moziba. Majd megértitek miért. Mr. Hanks csak egy üzenet: Le a kalappal, akarom mondani a sisakkal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr573144642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása