HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Game Of Thrones (2011 - TV Series)

Speeh 2011.07.19. 11:16

Ezen az oldalon inkább mozifilmekkel kapcsolatban írok, ám de vannak olyan esetek, amikor is fontos, hogy sorozatok is szóba kerüljenek. Így tettünk a 24, Lie to me, Spartacus (első évad), The Unit kapcsán, mert ezek olyan szériák, amelyek megérdemlik a törődést. Így vagyok a Game of Thrones című sorozattal is, amelynek első évadának megtekintése után kedvet akarok nektek is csinálni hozzá. Kedvet, mert aki szereti a komoly, igazán jó drámai alkotásokat, meg fogja találni a számításait. Ugyan fantasy sorozatról van szó, amely világában elkerülhetetlenül hasonlít A Gyűrűk Ura mozifilm hangulatához (a patetikus felhang nélkül), mégis egy középkori krimit, thrillert kapunk meglepő nyerseséggel ötvözve. Van itt minden, amit kívánhatunk: konspiráció, közelharc, csatajelenetek, testvérek közötti szerelem, áldozat és önfeláldozás, a család és a hatalom fontossága. Nem fogok a történetről írni, de annyit érdemes megemlíteni, hogy egy bizonyos személy elhalálozása után kialakult zűrzavarban próbálják meg magukhoz ragadni a hatalmat a különböző uralkodó házak. A remek látványvilág, a kellően jó felütésű kezdet és a sok lezáratlan és csak enyhén bemutatott szál olyan szinten adagolja a feszültséget, hogy már várod a következő epizódot. Az első évad cliffhangere pedig megalapozza a második kötetből készülő évad történéseit, amely ugyanolyan izgalmakat ígér, mint ez, a már látott 10 rész.

"The Winter is coming..."
"...and it will be long."

Sean Bean és Mark Addy, a két neves és ismert színész megjelenése is előrevetítette, hogy ez egy nagyszabású filmes kalandnak ígérkezik. Nagyszerű alakítások, remek történetvezetés, kiváló atmoszféra teremés és minden egyes epizódra lebontva: tökéletes rendezés, hogy a főcímről ne is beszéljünk, amely az utóbbi idők legjobbja, ahogy a zenei főtéma is. Ezért megosztom nektek, mert érdemes meghallgatni.



Nálam 10/10 és nagyon remélem, hogy igaz a pletyka, miszerint az HBO már a pilot epizód bemutatása után berendelte a második évadot. Legyen így és feszülten várom a következő kötet mozgóképes adaptációját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr353079589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása