HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

The Ward (2010)

Speeh 2011.07.14. 10:44

Amikor 1978-ban bemutatták a Halloween-t, mindenki elismerte, hogy nem sok pénz, hanem kreativitás kell egy igazi sokkoló slasher moviehoz. John Carpenter, Debra Hillel együtt olyan atmoszférát teremtettek, amely évekig meghatározta a hasonló filmek képi és hangzásvilágát. A mindössze majd 40 ezer dollárból forgatott film több milliós bevételt hozott (nem mellesleg sztárrá, "sikolykirálynővé" avatta a fiatal Jamie Lee Curtist) és méltán vált kultikussá (ezért készült rengeteg folytatás - a második rész még rendben van, a többi szánalmas, kivétel a H20). A rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző Carpenter ezek után a horror mestere címet is kiérdemelte, de kiszakadni a Myers-sagaból nem tudott. A The Thing és a The Fog legendásak (utóbbi csak a zenéje miatt) és ugyan a Vampires (a vámpír univerzum keveredése a western műfajával) nem sikerült rosszul, de az azt megelőző Ghost of the Mars szégyenfolt lehet a filmográfiájában. El is tűnt és csak, mint based on his character és executive produceri feladatokat látott el a Halloween folytatásainál és remakejeinél. Aztán elérkezett 2010 és bármilyen furcsán is vette ki magát, a The Ward esetében csak a rendezői széket foglalta el, se a zenéhez, sem a produceri teendőkhöz nem tett hozzá. Talán kellett volna. Maga film nem lenne rossz, de ezt a sztorit már ismerjük. Fiatal lány egy elmegyógyintézetbe kerül, ahol társaival együtt próbálják túlélni az éjszakánként felbukkanó és őket öldöső szellem ámokfutását, miközben az orvosok és ápolók sem éppen a legszimpatikusabban állnak hozzá, aminek oka viszont a film végére kiderül. Nagy csattanót akartak az alkotók, amivel nincs is gond, mert egy kicsit csodálkozol is, de nem sikerült igazán jól felvezetni a záróakkordot.

"I don't know why I'm here. Tell me doctor, please!"
"Don't you really remember how you get here and why?"
"The truth, what is the truth doctor?"

Pedig a színészek mindent megtesznek a sikerért, kivétel Amber Heard vagy Daniella Panabaker. Ők legszürkébbek, pedig nekik kellene a hátukon vinni a történetet. A két név  ismerős lehet, előbbi a Californication és a Drive Angry-ből, míg utóbbi Shark lányát játszotta a Shark című televíziós sorozatban James Woods oldalán.
Nálam 5/10, mert voltak borzongó pillanatok, amelyek kötelezőek és még jól is sikerültek és a mai B-kategóriás (vagy nevezzük úgy: csak DVD-re megjelenő) filmek közül magasan kiemelkedik, de Carpenter mestertől ennél sokkal többet vár az ember.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr523065404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása