HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

Priest (2011)

Speeh 2011.07.06. 12:56

Miért történik mindig ez? A körítés jó, a trailer meggyőző (lásd lent) és amikor pedig nagy várakozással leülsz, hogy élvezd az egyébként dicséretes éppen hogy másfél órás filmet akkorát csalódsz, hogy majdnem a vászonhoz dobod a kukoricádat. Mert hogy ez egy agyzsibbasztó, (már megint) vallási köntösbe öltöztetett, most nem zombis, ám de vámpíros szörnyűség, amihez a diétás kóla és a popcorn dukál. Alap: társadalom, amely a vallásra épül, mert annyira félnek mindentől és ez annyira könnyen beetethető az emberekkel, hogy az egyház az úr. Plusz még a pusztaságban lézengenek vámpírok és követőik, meg egy áruló volt pap. A mi főhősünk pedig rokonát akarja kimenteni a vérszívók markából, ami viszont azzal jár, hogy kitagadja őt az egyház, ráadásul még aktívan szolgáló papokat is utánaküldenek, hogy még nehezebb legyen a dolga. A színészekről nem ejtenék szót, mert hozzák, amit ilyenkor kell, Paul Bettany pedig tovább "coolkodik" a sok művészfilmes és karakterközpontú kalandozás után. Maggie Q-ról pedig a "kinek a pap, kinek...hát nekem ezt a papnőt" - az általam kicsit átköltött mondás jut az eszembe.

"Why are you after me?
"I have to...have to stop you..but now...I will help you, Priest!"

Ami a Legion-ban még megbocsátható volt, az itt már nem, ami ott még szódával elment, az itt már nem, mert úgy néz ki ez a film, mint egy kezdő filmes munkája, márpedig Scott Stewart nem az, hiszen a vizuális effektusok környékéről érkezett a rendezői székbe. A látvány éppen hogy elfogadható, a sztori csapnivaló, a karakterek sablonosak és annyi lopást fedezhetünk fel, amennyit csak akarunk: Blade Runner-es városkép, Mad Max-es kopár környezet, Mátrixos és Equilibirumos fő csapásirány.
Szerintem ez a stáb gyártson előzeteseket, mert ahhoz értenek, máshoz nem nagyon, hiszen abban a 2 és fél percben bőven elég megismerni a filmjeiket, több időt vétek szánni rájuk. Pedig maga az alapötlet nem volt rossz, de az én legnagyobb bajom az, hogy ezek után már félve ülök be egy ilyen témájú filmre.
Nálam 4/10 és mivel elképzelhető a magas bevétel, sajnos, nagy valószínűséggel gyártanak majd még filmeket ezek a magukat filmesnek kikiáltó "szakik".
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr23044286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása