HTML

FLYVIKWORLD

A film elsősorban szórakoztasson, vizsgáztassa az agyat, de minden pillanatban azzal az egyértelmű szabályhoz ragaszkodva, hogy a néző elégedetten álljon fel a székből a megtekintés után. A cikkekben szereplő előzetesek, zenei aláfestések, melyek nem a szerző szellemi terméke és a filmplakátok jogtulajdonosai az eredeti forgalmazók, gyártók, míg az oldalon megtalálható írások és dalok szerzői jogai a cikk írójának tulajdonában vannak.

Friss topikok

  • kola18: Köszönöm a figyelem felhívást. Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy tényleg sok mind... (2013.09.16. 01:11) Emperor (2012)
  • kibord: Gratulálok! :) (2012.04.06. 17:13) Blogok között...
  • kibord: Te szegény :( Írtam mailt. (2012.03.22. 16:40) Szívügy (2012)
  • Speeh: Kibord: köszi! Vagyok most már. :-) (2012.03.14. 10:50) Hugo (2011)
  • terasz9: Tesó, nekem az tetszett ebben a filmben, hogy egyik szereplő sem eredendően jó vagy rossz. A másf... (2012.01.16. 17:40) Rise of the Planet of the Apes (2011)

GAMEZ

The Adjustment Bureau (2011)

Speeh 2011.07.04. 12:40

Mi irányíthatja a kezeimet, miközben ezeket a sorokat írom rendületlenül? Miért foglalkozom egyáltalán ennyit a filmekkel? Ez a terv része? Ezek a gondolatok futottak át az agyamon miután megnéztem George Nolfi Philip K. Dick adaptációját. Maga az eredeti mű egyáltalán nem könnyű vállalkozás a megfilmesítés szempontjából, ám a (most már)rendező/(eredetileg csak) forgatókönyvíró sikeresen vette az akadályokat. Valahol nem is vártunk mást, hiszen egy olyan emberről beszélünk, aki a Bourne-trilógiát zárta le szépen és hagyott nyitott kaput az egyébként felesleges folytatáshoz és/vagy reboot-hoz, aki az újkori Rat Pack szájába adta a kult mondatokat az Ocean's Twelve során. Készített hát egy saját filmet, nem engedve át a stafétabotot másnak. A történet egy ifjú politikusról szól, aki az utolsó pillanatban hozott döntésével más irányba tereli az életét, ráadásul még szerelmes is lesz, amely a magyarul sorsügynökség munkatársainak nem tetszik, hiszen ezáltal eltér a tervtől, amelyet végig kell vinnie és amely nemcsak az ő, hanem más emberek életét is befolyásolja. Hogy ki is az ügynökség vezetője soha nem mondatik ki, de sejthető és ügyesen magyarázott:

"Are you angels?"
"No, it's better if you call us...let's say administrators."

Mert hogy a tervet be kell tartani. Minden áron. Viszont, ha már a főnök az, akire gondolunk, akkor hagyhatná, hogy kiteljesedjen ez a szerelmi történet, hiszen minden sci-fi és thriller vonása ellenére egy romantikus filmmel van dolgunk. Ez a fő mozgató szál, emiatt történik minden és ami tetszetős, hogy nem túlzóan, hanem kellemes határvonalon tartva az érzéseket. Emily Blunt amellett, hogy gyönyörű, még tehetséges is, ami Matt Damonról is elmondható és ebben az esetben is bebizonyosodik. Terence Stamp zseniális (kár, hogy minden 10 rettenetes filmjére jut egy jó - jelen esetben ez), míg Anthony Mackie arcrezdüléseit érdemes figyelni, aki az egyik "ügyintézőt" alakítja.
George Nolfi remek munkát végzett és habár vannak kicsit elnyújtott és unalmas, ám semmiképpen sem érdektelen jelenetek, nagyon jó filmmel van dolgunk, ami azért is fontos, mert ugyan Philip K. Dick műveit már számtalanszor megfilmesítették, nem mindegyik érte el a könyvekhez/novellákhoz tartozó színvonalat. 
Nálam 7/10, de csak azért, mert néhol kicsit lassú volt, de egy biztos: elgondolkodtat azon, hogy most akkor megvan írva a sorsunk vagy tényleg magunk irányítjuk? Van-e felsőbb hatalom vagy nincsen?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flyvikworld.blog.hu/api/trackback/id/tr723037359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása